Drogi kliencie Escribo.pl,


W związku z nadchodzącymi zmianami w zakresie prywatności chcielibyśmy przypomnieć cele i zasady na jakich przetwarzamy Twoje dane osobowe.
Kto przetwarza Twoje dane?


Administratorem Twoich danych osobowych jest firma Versorium z siedzibą przy ul. Gancarskiej 20/6, 32-500 Chrzanów, posiadająca numer NIP, REGON 6282088373.


Dlaczego przetwarzamy Twoje dane?
Przetwarzanie Twoich danych pozwala nam na świadczenie usług, m.in. utrzymanie Konta, realizowanie Twoich zamówień, kontakt związany z realizacją zamówień, a także przesyłanie informacji marketingowych (w tym newsletter).
W szczególności:
• Wykonywania świadczenia usług (w tym, realizacji zamówień, komunikacji związanej z realizacją zamówień, rozliczeń). Podstawą do przetwarzania danych w tym przypadku, gdy jesteś posiadaczem Konta jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO.
• W celu obsługi reklamacji i ewentualnych innych roszczeń. Podstawą przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO, w celu zabezpieczania informacji o historii Twoich zamówień, komunikacji z nami i płatnościami.
• W celach analitycznych lub statystycznych. Podstawą przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, w celu robienia analiz finansowych i sprzedażowych na potrzeby wewnętrznego raportowania i wyznaczania optymalnych kierunków naszego rozwoju.
• W celu kierowania do Ciebie przez Versorium treści marketingowych. Podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, w celu dostarczenia zamówionej komunikacji marketingowej, w tym newsletterów, zawierających informacje o aktualnych ofertach, promocjach czy konkursach. Przetwarzanie Twoich danych w tym celu odbywa się tylko jeżeli wyraziłeś zgodę na otrzymywanie informacji marketingowych (newslettera) drogą elektroniczną.
Jakie dane osobowe zbieramy?
Zbieramy takie dane osobowe jak:
• Imię i nazwisko,
• Adres zamieszkania, adres korespondencyjny, adres dostawy,
• Numer NIP
• Adres e-mail
• Numer telefonu


Jak długo będą przechowywane Twoje dane osobowe?
Dane osobowe będą przechowywane 5 lat w celach księgowych.
W przypadku, gdy podstawą przetwarzania Twoich danych jest zgoda, Twoje dane będą przetwarzane do czasu jej wycofania (informacje o podstawie przetwarzania znajdziesz wyżej, w sekcji „Dlaczego przetwarzamy Twoje dane?”). Zgodę możesz wycofać w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.
Jeśli chcesz wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych prosimy o wysłanie e-maila lub listu na adres podany poniżej, w części „Jak możesz się z nami skontaktować?”.
Gdzie będą przechowywane Twoje dane?
Twoje dane osobowe będą przetwarzane w środowisku informatycznym, co oznacza, że mogą być także tymczasowo przechowywane i przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poprawnego funkcjonowania systemów informatycznych, np. w związku z wykonywaniem kopii bezpieczeństwa, testami zmian w systemach informatycznych, wykrywania nieprawidłowości lub ochroną przed nadużyciami i atakami.


Jakie masz prawa?
• Możesz uzyskać informację o tym w jaki sposób i w jakim zakresie przetwarzamy Twoje dane oraz dodatkowo kopię Twoich danych osobowych. W przypadku, gdy Twoja prośba obejmuje kopie danych pomożesz nam wskazując kopię jakich danych chciałbyś otrzymać. Versorium może naliczyć opłatę w przypadku drugiej i kolejnej kopii, o czym zostaniesz powiadomiony. Wysokość opłaty będzie odpowiadała kosztom jej przygotowania.
• Możesz zażądać sprostowania Twoich danych (jeśli zostały błędnie zapisane lub jeśli się zmieniły), ich usunięcia (jeśli nie ma podstawy do tego, aby Versorium je przetwarzało) lub ograniczenia przetwarzania (jeśli chcesz, aby Versorium przetwarzało Twoje dane tylko w ograniczonym zakresie, do czasu rozpatrzenia Twojego sprzeciwu lub wniosku o sprostowanie danych, a także jeśli chcesz, aby dane zostały przechowane w związku z Twoimi roszczeniami).
• Możesz zażądać przekazania Twoich danych, które nam dostarczyłeś, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie, nadającym się do odczytu maszynowego. Otrzymane dane możesz samodzielnie przekazać wybranemu przez siebie administratorowi. Ponadto, jeśli będzie to technicznie możliwe, przy zachowaniu odpowiednich standardów bezpieczeństwa, możemy na Twoje żądanie zrobić to za Ciebie.
• W przypadku, gdy przetwarzanie Twoich danych przez Versorium odbywa się na podstawie uzasadnionego interesu możesz sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu (informacje o podstawie przetwarzania znajdziesz wyżej w sekcji „Dlaczego przetwarzamy Twoje dane?”
Jeśli uważasz, że przetwarzanie przez nas Twoich danych narusza Twoje prawa powiedz nam o tym. Staramy się reagować na uwagi i sugestie naszych Użytkowników. Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego [w Polsce – Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (do 25 maja 2018 nazywany Generalnym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych)].
Jak możesz się z nami skontaktować?


W każdej sprawie dotyczącej przetwarzania danych osobowych możesz skontaktować się z nami wysyłając wiadomość na adres e-mail: info@escribo.pl, lub na adres: Versorium, ul. Gancarska 20/6, 32-500 Chrzanów, lub dzwoniąc pod numer 735939485.


Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie.
Zamknij